Flexdruk


Flexdruk is een techniek waarbij uw print door verwarming en hoge druk op textiel gedrukt wordt. Het voordeel van deze manier van bedrukken is dat het al mogelijk is bij een afname van één stuk. Doordat de opdruk flexibel is (vandaar natuurlijk de naam flexdruk) zal deze met de stof mee uitrekken en weer terugkrimpen. Hierdoor is het een uitstekende keus voor het bedrukken van kleding.

Beschikbare kleuren:

KLEDING BEDRUKKEN
Voor het bedrukken van kledingstukken wordt vaak gebruik gemaakt van flex. Doordat er geen minimumafname vereist is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende designs aan te leveren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf een eigen stijl wilt voeren of om namen te laten bedrukken.

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ FLEX PRINT BEDRUKKING?
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor flex  bedrukkingen. Voornamelijk bij het wassen, drogen en strijken van bedrukte kleding is enige zorg vereist. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van een droger en mag u de kledingstukken niet wassen op een temperatuur warmer dan 60 graden. Voornamelijk grotere prints kunnen bij wasbeurten kreukels vertonen, deze zijn echter wel glad te strijken. Bij het strijken dient u de kleding binnenstebuiten te keren om te voorkomen dat de print loslaat.

WAT KAN IK LATEN BEDRUKKEN?
Flexdruk wordt veel toegepast voor kledingstukken maar kan voor vrijwel elke vorm van textiel toegepast worden. U kunt hiervoor uw eigen textiel aanleveren of gebruik maken van de artikelen uit onze catalogus. Dankzij onze grootschalige inkoop profiteert u dan van extra lage prijzen en weet u zeker dat u de beste kwaliteit heeft. Onze producten zijn namelijk speciaal gemaakt voor bedrukkingen.

De door ons gebruikte  flexfolie voldoet aan de REACH norm. De REACH norm is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden. De naam REACH betekent Registration, Evaluation and Authorization of CHemicals. Het doel van het REACH-systeem is het beheersen van de risico’s van chemische stoffen, zoals de risico’s op giframpen, brand en explosies, gezondheidsschade bij werknemers en consumenten, en schade aan het milieu.

Volgens het REACH-systeem zouden alle stoffen die in de Europese Unie in gebruik zijn of in gebruik worden genomen als volgt behandeld moeten worden:

  • inventariseren via een verplichte registratie van de producent of importeur;
  • evalueren voor wat betreft hun risico’s voor mens en milieu;
  • en op basis daarvan al dan niet toelating te geven (autorisatie) om de stoffen te gebruiken.


Er zijn geen producten in deze categorie.