Printstudio

Jonita biedt u ook de mogelijkheid om uw textiel te laten bedrukken door middel van sublimatiedruk, flexdruk en DTF Druk.

SUBLIMATIEDRUK
Sublimatiedruk wint aan populariteit en heeft als grote voordeel dat het resulteert in een haarscherp beeld op het te drukken textiel. Het resultaat is het beste op licht, of wit, textiel. Dit komt doordat de kleuren ín de vezels worden gedrukt. Voor donker textiel gebruiken wij Sublimatietransfers voor prachtige full colour bedrukkingen wasbaar tot 60 graden.

Een goed voorbeeld van textiel dat gesublimeerd wordt door middel van sublimatiedruk zijn voetbalshirts, wielrenkleding en andere (sport)kleding dat voor tenminste 65% uit polyester bestaat. Dit komt doordat de te drukken print de poriën van het weefsel niet bedekt, waardoor de stof gewoon kan ‘ademen’. Hoe sublimatiedruk werkt? We leggen het aan u uit.

HOE WERKT SUBLIMEREN
Sublimeren is een hoogwaardige druktechniek die vaak wordt toegepast om sportkleding te bedrukken. Sublimatiedruk zorgt voor de hoogst haalbare kwaliteit, doordat de inkt vermengd wordt met de stof.

SUBLIMEREN KLEDING
Allereerst wordt het ontwerp geprint met een printer die hittegevoelige inkt bevat. Het ontwerp wordt geprint op speciaal papier, dat de inkt niet absorbeert. Vervolgens wordt het ontwerp gestreken op het textiel van het te drukken kledingstuk. Door de warmte (190 graden)van de warmtepers gaan de vezels van het textiel openstaan, waardoor de inkt zich met het textiel kan vermengen. De inkt wordt dus als het ware in de stof gedrukt, waardoor de opdruk niet langer óp het shirt ligt, maar erin.

DE VOORDELEN VAN SUBLIMATIEDRUK
Hoogwaardige kwaliteit doordat de inkt ín de vezel wordt geperst;
Het textiel gaat langer mee, doordat de opdruk onuitwisbaar is. De inkt heeft zich namelijk met de stof vermengd;
Doordat de opdruk in de stof zit, is de opdruk niet voelbaar en de stof daardoor ademend;
Geen kleurenlimiet, u heeft oneindig veel mogelijkheden ook fullcolour;
Sublimeren is een snel proces, waardoor u ook kleine oplages kunt bestellen.

FLEXDRUK
Flexdruk is een techniek waarbij uw print door verwarming en hoge druk op textiel gedrukt wordt. Het voordeel van deze manier van bedrukken is dat het al mogelijk is bij een afname van één stuk. Doordat de opdruk flexibel is (vandaar natuurlijk de naam flexdruk) zal deze met de stof mee uitrekken en weer terug krimpen. Hierdoor is het een uitstekende keus voor het bedrukken van kleding.

KLEDING BEDRUKKEN
Voor het bedrukken van kledingstukken wordt vaak gebruik gemaakt van flex. Doordat er geen minimumafname vereist is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende designs aan te leveren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf een eigen stijl wilt voeren of om namen te laten bedrukken.

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ FLEX PRINT BEDRUKKING?
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor flex bedrukkingen. Voornamelijk bij het wassen, drogen en strijken van bedrukte kleding is enige zorg vereist. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van een droger en mag u de kledingstukken niet wassen op een temperatuur warmer dan 60 graden. Voornamelijk grotere prints kunnen bij wasbeurten kreukels vertonen, deze zijn echter wel glad te strijken. Bij het strijken dient u de kleding binnenstebuiten te keren om te voorkomen dat de print loslaat.

WAT KAN IK LATEN BEDRUKKEN?
Flexdruk wordt veel toegepast voor kledingstukken maar kan voor vrijwel elke vorm van textiel toegepast worden. U kunt hiervoor uw eigen textiel aanleveren of gebruik maken van de artikelen uit onze catalogus. Dankzij onze grootschalige inkoop profiteert u dan van extra lage prijzen en weet u zeker dat u de beste kwaliteit heeft. Onze producten zijn namelijk speciaal gemaakt voor bedrukkingen.

De door ons gebruikte flexfolie voldoet aan de REACH norm. De REACH norm is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden. De naam REACH betekent Registration, Evaluation and Authorization of CHemicals. Het doel van het REACH-systeem is het beheersen van de risico’s van chemische stoffen, zoals de risico’s op giframpen, brand en explosies, gezondheidsschade bij werknemers en consumenten, en schade aan het milieu.
Volgens het REACH-systeem zouden alle stoffen die in de Europese Unie in gebruik zijn of in gebruik worden genomen als volgt behandeld moeten worden:

  • inventariseren via een verplichte registratie van de producent of importeur;
  • evalueren voor wat betreft hun risico’s voor mens en milieu;
  • en op basis daarvan al dan niet toelating te geven (autorisatie) om de stoffen te gebruiken.

DTF DRUK
DTF Druk is een techniek waarbij uw afbeelding eerst op folie word gedrukt en daarna middels verwarming en hoge druk op textiel gedrukt wordt. Kort gezegd printen wij uw designs op een transparante PET-folie met een speciale DTF printer. De Software zorgt ervoor dat de designs in spiegelbeeld worden geprint en de print wordt afgedekt met een witte laag inkt. Vervolgens wordt een speciale lijmpoeder met een schudmachine over de witte inkt verdeeld. Deze DTF poeder blijft alleen zitten op de plekken waar ook daadwerkelijk is geprint. Vervolgens gaat de gepoederde transfer door de DTF heater (of onder de transferpers). Dit zorgt ervoor dat de poeder smelt en klaar is om aangebracht te worden op textiel. De transfer is nu klaar en kan met een transferpers worden aangebracht op allerlei materialen zoals katoen, spijkerstof, polyester, leder en zelfs karton.

Wat is de wasbaarheid van DTF prints?
Waarschijnlijk een van de eerste vragen die in u op is gekomen, hoe is de wasbaarheid van DTF transfers? Een DTF transfer gemaakt met onze apparatuur, inkt en lijmpoeder heeft een maximale wasbaarheid van 60 graden. Dit maakt deze techniek niet alleen geschikt voor fashion, maar ook voor sportkleding en zelfs werkkleding.

Hoe voelt een DTF transfer op de kleding?
DTF transfers zijn zeer dun en zacht. In tegenstelling tot het rubber achtige gevoel van een folie, is een DTF print erg zacht en flexibel. Qua “feel” komt een DTF print op kleding in de buurt van een normale DTG prints. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de hoeveelheid inkt en het type lijmpoeder dat wordt gebruikt.

Hoe is de stretch?
DTF transfers zijn zeer flexibel en stretchy. U kunt de kleding gemakkelijk uit elkaar trekken zonder dat de opdruk gaat scheuren.